Pelėsiniu sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė

20160712-DSC_2215_8Jei vyktų skonių karų dvikova tarp įdarytos vištienos krūtinėlės ir Kijevo kotleto – vienbalsiai, ant pralaimėtojo šakutės būtų iškeltas pastarasis!

Reikės:

2 vištienos krūtinėlių

2 v.š. alyvuogių aliejaus, skirto kepimui aukštoje temperatūroje

Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Kario miltelių

Druskos

Įdarui:

10 g Parmesan sūrio

30 g fermentinio sūrio

20 g mėlynojo pelėsio sūrio

1 a.š. šviežių, kapotų petražolių

1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių

1 a.š. džiovinto, kapoto baziliko

0.5 a.š. česnakų granulių

1 skiltelės česnako

1 v.š. lieso majonezo

Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Kelių šviežių čiobrelio šakelių

Druskos

Garnyrui:

Mėgiamų salotų (pomidorų, brokolių, agurkų, avokadų, granatų sėklų, …)

Vištienos krūtinėles apiberiame mėgiamais prieskoniais (šį kartą naudojau druską, šviežiai maltus juoduosius pipirus bei kario miltelius) ir leidžiama šaltai pasimarinuoti, mažiausiai 2-3 val.

Į dubenėlį tarkuojame Parmesan bei fermentinį sūrius, kabiname šaukštą majonezo, beriame visus įdarui skirtus prieskonius bei druską. Viską gerai permaišome, 30 sek. dedame į mikro bangų krosnelę, kad sūris išsilydytų. Dar kartą permaišome ir paliekame visiškai atvėsti.

Vištienos krūtinėles per vidurį įpjauname, padarant “kišenėles”. Perpus paskirstome įdarą, pelėsinį sūrį ir sudedame į vidų . Kraštelius suglaudžiame, susmaigstome dantų krapštukais, kad tvirčiau laikytųsi ir įdaras “nepabėgtų”.

Keptuvėje su įkaitusiu aliejumi, iš visų pusių, apkepiname vištieną (maždaug po 2 min.). Perkeliame į stiklinį indą, įdedame šviežias čiobrelio šakeles, uždengiame dangtį ir siunčiame 30 min. į 180° C įkaitintusią orkaitę. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos, nuimame troškintuvo dangtį, apšlakstome susidariusiomis sultimis. Paliekame kepti, kad viršus gražiai apskrustų.

Ištraukiame dantų krapštukus, supjaustome griežinėliais, guldome ant salotų, o viršų apipilame kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis.

20160712-DSC_2218_9

P.S. Lai kiekviena vakarienė būna šventinė!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai