Paella su vištiena

20160721-DSC_2230

Keptuvė, tinkama šiam patiekalui kepti, ilgą laiką laukė savo eilės, taip nė karto ir nenaudota po atostogų saulėtoje Barselonoje. Ispanai teigia, kad tikroji paella turi būti ruošiama ant laužo ugnies, o virėjas – grynakraujis ispanų mačo. Nekreipiant dėmesio į tai, kad laužo ugnis – misija neįmanoma, bet gera pradžia teikė vilties, nes tinkama keptuvė buvo, o ir mačo aplinkui sukiojosi, nesvarbu, kad neispaniškas!

Reikės:

4 didesnių vištienos blauzdelių be sąnarių

4 vidutinio dydžio pomidorų

1 saldžiosios paprikos

1 didelės galvutės česnakų

1 kubelio daržovių sultinio

500 ml vandens

4 nedidelių saujų Basmati ryžių

Žiupsnelio šviežių petražolių

Žiupsnelio džiovinto šafrano

1 a.š. karšto vandens

2 v.š. alyvuogių aliejaus, skirto kepimui aukštoje temperatūroje

Druskos

Pipirų

Citrinos

Paella keptuvėje įkaitiname 2 v.š. alyvuogių aliejaus, suberiame nuluptus česnakus, iš visų pusių apkepiname. Traukiame lauk, susidedame atskiroje lėkštėje. Tame pačiame aliejuje apkepiname griežinėliais pjaustytą saldžiąją papriką. Išimame ir pasidedame šalia česnakų.

Vištienos blauzdeles (prieš tai jas apibėriau pipirais bei druska) daliname perpus, dedame į keptuvę, iš visų pusių apkepiname. Išimame iš keptuvės.

Kol blauzdelės kepa, pasiruošiame šafraną. Beriame į sausą, įkaitintą keptuvę, apkepiname, susmulkiname ir užpilame šaukšteliu karšto vandens. Paliekame išbrinkti.

Kitame dubenėlyje pasiruošiame sultinį (taip, kaip nurodyta ant pakuotės). Paliekame pravėsti, galiausiai supilame išbrinkusį šafraną ir permaišome.

Per burokinę tarką tarkuojame pomidorus, be žievelių. Pilame į keptuvę, kepiname 4 – 5 min., arba tol, kol skystis kiek nugaruos.

Pomidorų masę tolygiai paskirstome keptuvėje, ant viršaus dėliojame apkepintą vištieną, apiberiame ryžiais ir galiausiai apipilame pasiruoštu sultiniu su šafranu. Sultinys turi apsemti ryžius bei vištienos gabaliukus. Pagal skonį užberiame druskos. Vienas esminių dalykų – keptuvė turi būti padėta labai lygiai, o ryžiai privalo būti apsemti vienodu kiekiu sultinio.

Pridengiame dangčiu, primažiname ugnį iki vidutinės ir paliekame 45 min. kepti. Jokiais būdais nemaišome! Kepame tol, kol  ryžiai bus minkštutėliai, o sultinys išgaruos.

Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, dangtį nuimame. Ant viršaus dėliojame apkepintas paprikas bei česnakus.  Galiausiai, ugnį nustatome ant didžiausios kaitros ir paskrudiname 1 – 2 min.

Gausiai apšlakstome citrinos sultimis, apiberiame kapotomis pertažolėmis ir skanaujame.

20160721-DSC_2232-2

P.S. Nors ir namų sąlygomis, bet patiekalas gavosi nepriekaištingas!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai