Mėsos pyragas su shiitake grybais

DSC_5653shiiAnt palangės “saulės voniomis” besimėgaujantys svogūnų laiškai, atviri langai bei vėjo gūsiai persismelkę žydėjimo kvapų, nebyliai praneša – pavasaris!

Reikės: (2 asm.)

500 g kiaulienos faršo

2 raudonųjų svogūnų

2 skiltelių česnako

2 v.š. grietinės

2 nedidelių kiaušinių

1 v.š. majonezo

4 shiitake grybų

Kelių griežinėlių šviežios aitriosios paprikos

0.5 raudonosios saldžiosios paprikos

2 v.š. bbq padažo

1 v.š. tarkuoto kietojo sūrio (naudojau 48 mėn. Džiugas)

1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių

1 a.š. prieskoninių žolelių

Svogūnų laiškų, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,

1 a.š. pieno

375 g bemielės sluoksniuotos tešlos

Į dubenį dedame faršą, vieną smulkiai pjaustytą svogūną, kabiname grietinę bei majonezą, užmalame juodųjų pipirų, beriame druską, prieskonines žoleles, saldžiosios paprikos miltelius, įmušame kiaušinį ir šakute viską gerai permaišome.

Keptuvėje, su įkaitusiu šlakeliu aliejaus, lengvai apkepiname smulkiai pjaustytą svogūną, česnako skilteles, kubeliais pjaustytus shiitake grybus bei aitriąją ir saldžiąją paprikas. Verčiame kiaulienos faršą ir vis permaišant kepiname tol, kol gerai apskrunda ir nebelieka skysčio. Prieš pat kepimo pabaigą įkabiname bbq padažo ir dar kartą viską permaišome.

Galima daryti vieną didelį pyragą arba dalinti į du. Šį kartą dariau du! Taigi, atšiltytą sluoksniuotą (pirkau jau iškočiotą, apie 5 mm storio) tešlą pjauname perpus. Dubenėlių vidus išpurškiame aliejumi, dugnus ir šonus išklojame tešla. Perteklių nupjauname ir iškočiojame  “dangtelius”.

DSC_5651shii

Kepintą faršą lygiomis dalimis padalijame į dubenėlius, uždengiame sluoksniuota tešla, šonus gerai apspaudžiame ir aptepame kiaušinio su šiek tiek pieno plakiniu. Įpjauname skylutes, kepimo metu susidariusiam garui, išgaruoti. Užmalame juodųjų pipirų bei užtarkavę kietojo sūrio siunčiame į 180° C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 20 min., arba tol, kol gražiai apskrunda bei vidus iškepa.

Gardiname šviežiais, smulkiai pjaustytais, svogūnų laiškais.

P.S. Pavasaris!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai