Jautiena su kukurūzų traškučiais

_DSC6205-3

Būna didelių ieškojimų, kurie po kurio tai laiko pasislepia po laiko dulkėmis, taip ir neišvydę dienos šviesos, o kartais pasitaiko mažų atradimų, kurie džiugina daug labiau negu didžiulės pergalės!

Reikės:

500 g jautienos faršo (5-10% riebumo)

1 pakelio kukurūzų traškučių (naudojau Walkers Doritos – Cool Original)

1 didesnės raudonosios paprikos

1 vidutinio dydžio svogūno galvutės

1 skardinės (400 g) konservuotų pupelių

1 skardinės (400 g) konservuotų avinžirnių

1 vidutinio dydžio daržinio poro

125 g fermentinio sūrio (tarkavau Cathedral City Lighter Mature Cheddar)

Žiupsnelio druskos

Šviežiai maltų pipirų

2 v.š. alyvuogių aliejaus (skirto kepimui aukštoje temperatūroje)

_DSC6206-4

Padažui:

1 indelio (300 ml) neriebios grietinės

Česnakų granulių / 1 didesnės skiltelės česnako

Šviežiai maltų pipirų

Džiovintų baziliko, rozmarino lapelių

Aitriosios paprikos dripsnių

_DSC6207-2Į keptuvę, su įkaitusiu aliejumi, dedame jautienos faršą, beriame žiupsnelį druskos bei užmalame pipirų. Kepiname kol drėgmė išgaruoja, o mėsos gabaliukai pradeda gražiai ruduoti.

Fermentinį sūrį tarkuojame burokine tarka, daržinį porą pjaustome plonais griežinėliais, svogūną ir papriką – kubeliais. Raudonąją papriką naudojau vien dėl spalvų įvairovės. Kitokios spalvos paprika tikrai skonio nesugadins.

Pupeles bei avinžirnius galime išsivirti patys (per naktį mirkome vandenyje, tada verdame) arba naudoti konservuotus. Antrasis būdas daug greitesnis, tereikia skardinės turinį suversti į rėtį,  gerai perplauti  šaltu vandeniu, kad neliktų glitimo ir palikti nuvarvėti (∼10 min).

Imame kepimo indą, pilame kukurūzų traškučius, tolygiai paskleidžiame, kad vienodai nuklotų visą dugną. Ant viršaus barstome tarkuotą fermentinį sūrį (puse to kiekio, kiek turime), dedame kepintą jautienos faršą, beriame pupeles, avinžirnius, svogūną, papriką ir daržinio poro griežinėlius. Galiausiai viršų nuklojame likusiu fermentiniu sūriu.

Viskas keliauja į 200° C įkaitintą orkaitę, 15-20 min, arba kol sūris išsilydo, o viršus gražiai apskrunda.

Kol traškučiai orkaitėje šildosi – maišome padažą. Į indelį kabiname grietinę, beriame prieskonius, viską kruopščiai išmaišome. Prieskonių įvairovė bei kiekis priklauso nuo to, kokius mėgstame, kokių turime ir kiek gomurys aštrumo “pakelia”.

Galiausiai, traukiame iš orkaitės, dedame ant stalo, o viršų gardiname padažu.

_DSC6208-6

P.S. Už mažus atradimus didelėje virtuvėje!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai

2 Komentarai "Jautiena su kukurūzų traškučiais"


Svečias
Agnė
2016-04-26

Visada akį džiugina ir apetitą kelia gražios nuotraukos, bet kuomet suteikiama galimybė paragauti patiekalo pagaminto pačios šeimininkės – tai jau realybė !!! Ir jis tikrai nuostabus. Namuose taip pat pabandžiau pagaminti šeimai ir … visi liko labai patenkinti, net išrankiausias, nors ir mažiausias, šeimos narys. Manau teks dažniau semtis gaminimo įkvėpimo iš šios mūzos… Ačiū :)