Čili troškinys su aviena

DSC_3783-2

Kai diena nubunda pilkų debesų apsupty, tuomet namų šiluma atstoja saulę!

Reikės (2 asm.):

300 g avienos kaklo

3 didesnių raudonųjų svogūnų

1 saldžiosios paprikos

200 g baltų konservuotų pupelių

200 g raudonų konservuotų pupelių

1 kubelio daržovių sultinio

1 kubelio jautienos sultinio

1 – 1.5 l vandens

100 g BBQ padažo

4 – 5 v.š. aliejaus skirto kepimui aukštoje temperatūroje

Druskos, pipirų, aitriosios paprikos miltelių.

Į karščiui atsparų puodą pilame aliejų, į įkaitusį beriame skiltelėmis plaustytus svogūnus, 2 min. apkepiname ant vidutinio kaitrumo ugnies (aliejaus turi būti pakankamai, kad svogūnai neapdegtų, o troškintųsi). Tuomet beriame kubeliais pjaustytą saldžiąją papriką, paliekame 3 min. kepti.

Orkaitę nustatome 200° C, tegul kaista.

Kol svogūnai su paprika kepa, mėsą pjaustome didesniais gabaliukais, verčiame ant paprikos ir svogūnų, pagal skonį beriame prieskonių, permaišome. Mėsai apkepus metame sultinio kubelius, užpilame karštu vandeniu. Vandens pilame tiek, kad vanduo viską apsemtų ir būtų 1 cm viršaus. Gerai išmaišome, uždengiame dangčiu ir paliekame 10 min. troškintis.

Įkaitusią orkaitę išjungiame, į vidų dedame uždengtą puodą ir paliekame 2 val.

Po 2 val. traukiame puodą ir statome ant silpnos ugnies. Beriame konservuotas pupeles, permaišome. Nuimame dangtį ir paliekame 20 min., kad skystis nugaruotų.

Likus 2 min. kabiname BBQ padažą, permaišome, uždengiame dangčiu, nuimame nuo kaitros ir 10 min. leidžiame susistovėti.

DSC_3785-2

P.S. Patiekiame su šaukšteliu graikiško jogurto, skiltele avokado, smulkiai pjaustytais svogūnais bei šilta pita duona.

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai