Pica su aluje marinuota jautiena

_DSC6580-2

Nuo pat mažų dienų tikėjau, kad norai pildosi tik kartą metuose. Visada atrodė, kad tik Kalėdų Senelis registruoja slapčiausias svajones, didžiausius norus  ir tik jis išaušus Šv. Kalėdų rytui  priverčia šluostytis džiaugsmo ašaras – pasirodo NE! Visi vaikystės stereotipai subliuško it muilo burbulas, kai gimtadienio proga gavau ilgai norėtą, išsvajotą ir dar visaip kaip lauktą virtuvinį kombainą. Pasirodo ir šią dieną stebuklai pildosi net su kaupu. Taigi, štai jo 1-asis debiutas…

Reikės:

Picos padui (30 cm skersmens):

250 g kvietinių miltų

10 g šviežių mielių

160 ml šilto vandens

2 v.š. alyvuogių aliejaus (skirto kepimui aukštoje temperatūroje)

1/3 a.š. cukraus

1/3 a.š. druskos

2 v.š. kukurūzų miltų

Pagardui:

100 – 120 g šviežios jautienos

125 g Mozzarella sūrio

1 a.š. česnakų granulių

3 – 4 v.š. pomidorų padažo

1 mažos mėlynojo svogūno galvutės

200 ml tamsaus alaus

2 v.š. alyvuogių aliejaus (skirto kepimui aukštoje temperatūroje)

1 a.š. džiovintų, smulkintų rozmarinų

Šviežiai maltų pipirų

Druskos

_DSC6582-4

Mėsą supjaustome mažesniais gabalėliais, dedame į dubenėlį ir pagal skonį užberiame druskos ir užmalame pipirų. Viską gerai permaišome ir perdedame į sandarų, užspaudžiamą polietileninį maišelį. Supilame alų ir užspaudus maišelį dar kartą viską gerai permaišome. Alus mėsą turi visiškai apsemti. Paliekame 1.5 – 2 val. pastovėti kambario temperatūroje arba šaldytuve per naktį.

Į virtuvinio kombaino indą beriame miltus, cukrų bei mieles. Uždedame tešlos minkymo kalbį bei nustatę lėčiausią maišymo greitį po truputį pilame vandenį ir minkome 4 min. Tuomet suberiame druską. Greitį šiek tiek padidiname, supilame aliejų, minkome 10 min. arba tol, kol tešla pasidaro vientisa ir elastinga.

Tešlą išverčiame į aliejumi išteptą dubenį bei uždengiame drėgnu virtuviniu rankšluoščiu. Paliekame 2 val. šiltai kilti, kol padvigubėja.

Kol tešla kyla, iš marinato išimame mėsą, nusausiname ir dedame į puodą su įkaitintu aliejumi (2 v.š.) – tegul apskrunda. Pilame alaus marinatą, kuriame marinavosi ir primažinę kaitrą, paliekame troškintis ~ 1 val. arba tol, kol mėsa pasidaro minkšta.

Griežinėliais supjaustome svogūną, sūrį suplėšome mažesniais gabalėliais.

Orkaitę įkaitiname iki 250° C. Po 5 min. nuo įjungimo, į vidų dedame kepimo akmenį, tegul kaista.

Ant kepimo popieriaus beriame kukurūzų miltus, išverčiame pakilusią tešlą ir lengvai spaudžiant formuojame apvalų picos padą. Ant viršaus tepame pomidorų padažą, beriame česnakų granules, džiovintus rozmarinus. Šakutės pagalba mėsą “išardome” į mažesnius gabalėlius, beriame ant viršaus. Sudedame svogūnus bei sūrį.

Ant įkaitusio picos akmens dedame picą ir siunčiame atgal į orkaitę ~15 min., kol sūris išsilydo ir pradeda burbuliuoti, o krašteliai gražiai apskrunda.

Galiausiai, traukiame iš orkaitės, pjaustome, apšlakstome prieskoniniu aliejumi ir mėgaujamės!

P.S. Puri, minkšta ir storapadė it debesėlis!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai