Makaronai su krevetėmis

makaronai-1

Ne visada reikia važiuoti į Italiją, norint pajusti jos skonį. Kartais ji pati išsinuomoja kampą mūsų virtuvėje ir persikelia trumpam pagyventi.

Šį kartą jos lagamine makaronai, krevetės…

makaronai-2

Reikės:

100 g makaronų (Tagliatelle)

150 g virtų krevečių

1 skiltelės česnako

1 mažo čili pipiriuko

50 g šviežių žirnelių

1 v.š. laimo sulčių

1 a.š. česnako granulių

½ a.š. maltų juodųjų pipirų

½ a.š. saldžiosios paprikos miltelių

1 a.š. smulkiai pjaustyto imbiero

1 didesnis žiupsnelis smulkiai pjaustytų laiškinių svogūnų

1 žiupsnelis druskos

2-3 v.š. alyvuogių aliejaus (skirto kepimui)

 

Pirmiausia sumarinuojame krevetes. Į dubenį sudedame krevetes, česnakų granules, pusę maltų juodųjų pipirų, saldžiosios paprikos miltelius. Užpilame šaukštu aliejaus, laimo sultimis ir viską gerai permaišome. Dubenėlį uždengiame maistine plėvele ir paliekame pasimarinuoti apie 1-2 val. (kambario temperatūroje).

Makaronus išverdame taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Baigus virti, viską verčiame į rėtį, makaronus perliejame šaltu vandeniu, kad nesukibtų.

Supjaustome čili pipiriuką, imbierą ir česnaką (jų dedame tiek, kiek norime aštrumo).

Keptuvėje (naudojau Wok keptuvę) įkaitiname likusį aliejų, dedame krevetes (kartu su marinatu), pakepiname. Beriame žirnius, pjaustytą česnaką, čili, imbierą. Dedame makaronus (jei būna sukibę, dar kartą perliejame šaltu vandeniu), juoduosius pipirus, druską.

Kaitiname ir maišome tol, kol makaronai sušyla, tada beriame laiškinius svorūnus, dar kartą permaišome.

makaronai-3

P.S. Puikiai tinka tuomet, kai norisi bemėsių vakarienių.

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai