Varškės pyragas su obuoliais ir kriaušėmis

DSC_4738Turėti sąžinės balsą bei su juo pasitarti yra gerai, nes kitu atveju pyragas gali išgaruoti kitų ragautojų nė nesulaukęs!

Reikės: (23 cm kepimo formai)

180 g nesūdyto sviesto

400 g a.r. kvietinių miltų

6 v.š. cukraus

1 v.š. malto cinamono

0.5 a.š. vanilinio cukraus

390 g pusriebės varškės

110 g trintos President varškės

3 kiaušinių

2 vidutinio dydžio kriaušių

5 vidutinio dydžio obuolių

Kriaušes ir obuolius nulupame, išimame sėklas bei supjaustome plonomis juostelėmis, apiberiame cinamonu. Jei obuoliai/kriaušės rūgštūs, tuomet pagardiname trupučiu cukraus.

Į virtuvinio kombaino indą beriame cukrų (jei norisi saldesnio pyrago, cukraus beriame daugiau. Man saldumo tikrai užteko, nes obuoliai buvo pakankamai saldūs), įmušame kiaušinius ir gerai išplakame.

Varškę bei trintą varškę permaišome ir virtuvinio mikserio pagalba pertriname iki vientisos masės. Jei norisi, kad jaustųsi varškės gabalėliai, tuomet trinti nereikia. Beje, varškė turi būti sausesnė, kad kepantis pyragas neišskystėtų.

Varškės masę verčiame į išplaktus kiaušinius ir viską permaišome.

Ant švaraus stalo sijojame miltus, sustumiame į vieną krūvelę. Ant viršaus dedame sviestą ir peilio pagalba kapojame tol, kol sviestas susimaišys su miltais ir pasidarys smulkūs trupiniai.

Iš gautų trupinių gerą saują atsidedame į šoną, o kitus suberiame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos dugno, tolygiai paskirstome. Ant viršaus verčiame varškę, taip pat tolygiai paskirstome. Galiausiai keliauja obuoliai ir kriaušės. Mano skoniui jų niekada nebus per daug, tad jais užpildžiau likusią vietą kepimo formoje net su kaupu, juk kepdami šiek tiek sukris.

Ant obuolių, plonu sluoksniu, beriame likusius trupinius, kad kepant susidarytų traškus sluoksnis. Pyragą dedame 1 val. į 180° C įkaitintą orkaitę ant žemiausios pakopos, kad dugnas gerai iškeptų. Kepame kol obuoliai ir kriaušės suminkštėja ir gražiai apskrunda.

Iškepusį paliekame visiškai atvėsti ir tuomet galima skanauti arba, turint kantrybės, paliekame šaldytuve per naktį, kad skonis dar labiau išryškėtų bei suvienodėtų.

P.S. Ar dažnai tariatės su savo sąžine?

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai