Tartaletė su braškėmis ir plikytu kremu

DSC_3756

Vargu ar pora saulės spinduliuose paskendusių dienų būtų galima pavadinti vasara, veikiau saulės klystkeliu…

Reikės:

Pagrindui:

1.5 stiklinės a.r. kvietinių miltų

0.5 stiklinės migdolų miltų

50 g cukraus

150 g nesūdyto sviesto

3 v.š. šalto vandens

Žiupsnelio druskos

Kremui:

2 stiklinių riebaus pieno

2 kiaušinių trynių

2 v.š. cukraus

Nedidelio gabalėlio nesūdyto sviesto (maždaug 2 v.š. tirpinto)

3 v.š. kukurūzų miltų

0.5 a.š. vanilinio cukraus

Žiupsnelio druskos

Pagardui:

Braškių

Šilauogių

Ant stalo beriame kvietinius ir migdolų miltus, druską bei cukrų, viską permaišome. Viduryje padarome nedidelę duobutę į kurią dedame kubeliais pjaustytą sviestą, pilame vandenį. Peilio pagalba kapojame, kad sviestas susimaišytų su miltais. Galiausiai, rankomis, baigiame minkyti tešlą.

Tešlą įsukame į maistinę plėvelę ir 10 min. siunčiame į šaldytuvą.

Traukiame iš šaldytuvo, kočiojame 0.5 cm storio lakštą, klojame į kepimo formą ir apdailinę kraštus siunčiame atgal į šaldytuvą, 30 min.

Atvėsusi tešla 25-30 min. keliauja į 200° C įkaitintą orkaitę arba tol, kol kraštai gražiai pagelsta. Iškepusią tartaletę traukiame iš orkaitės, pora minučių leidžiame pastovėti, tuomet, atsargiai perkeliame ant grotelių ir leidžiame visiškai atvėsti.

Kol tartaletė vėsta, gaminame plikytą kremą. Taigi, imame karščiui atsparų indą, pilame pieną ir statome ant vidutinio kaitrumo ugnies. Nuolat maišant kaitiname, bet neleidžiame užvirti. Vos tik pradėjus garuoti – nukeliame nuo ugnies. Beriame vanilinį bei paprastą cukrų, viską geri išmaišome.

Kitame dubenėlyje ištriname trynius su druska bei krakmolu. Įpilame 1 v.š. pieno, kad viskas geriau išsimaišytų.

Kiaušinių tyrę, nuolat maišant, iš lėto supilame į pravėsusį pieną. Dedame ant vidutinio kaitrumo ugnies ir nuolat maišant užverdame. Sutirštėjus paviriname 2 – 3 min. Nukeliame nuo ugnies, įdedame gabalėlį sviesto ir maišome tol, kol jis visiškai ištirpsta.

DSC_3758-2

Vėstantį kremą yra būtina kas minutę permaišyti, kitu atveju ant viršaus susidarys “plutelė”.

Visiškai atvėsusį kremą verčiame ant tartaletės pagrindo, vienodai paskirstome, o viršų nuklojame mėgiamomis uogomis.

P.S. Vasara lėkštėje!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai