Ricotta sūrio keksas

DSC_5539-6Kol žiema taip nedrąsiai bunda po gilaus miego, o šaltukas su snaigėmis vis nesusitaria kuriam čia pirmam žingsnį žengus – lai cukraus pūgos siaučia prie cinamonu kvepiančio balintos kavos puodelio!

Reikės: 

300 g a.r. kvietinių miltų

3 kiaušinių

200 g cukraus

300 g ricotta sūrio

250 g sviesto

1 citrinos žievelės

8 g kepimo miltelių

Vanilės ekstrakto

Ricotta sūrį pertriname per sietelį. Sviestą išlydome garų vonelėje ir leidžiame šiek tiek pravėsti.

Į virtuvinio kombaino indą beriame cukrų, įmušame kiaušinius, pagal skonį pilame vanilės ekstrakto, beriame citrinos žievelę ir plakame iki baltos masės arba tol, kol cukrus ištirpsta.

Miltus persijojame, permaišome kartu su kepimo milteliais. Po šaukštą beriame į kiaušinių masę ir maišome iki vientisos konsistencijos. Įkabiname sūrį, dar kartą viską gerai permaišome.

Galiausiai supilame pravėsusį sviestą ir kruopščiai permaišome kol viskas susijungia į vientisą masę.

Tešlą tolygiai paskirstome keksui kepti skirtoje formoje ir siunčiame į 180° C įkaitintą orkaitę. Kepimo laikas priklauso nuo formos dydžio, tačiau laukiame tol, kol viršus gražiai pagelsta, atšoka nuo formos šonų, o įsmeigus medinį pagaliuką jis lieka švarus. Šiuo atveju naudojau 23 cm kepimo formą, tad kepiau 45 min.

DSC_5543-2

Iškepusį traukiame iš orkaitės, paliekame pravėsti. Galiausiai perkeliame ant lėkštės ir visiškai atvėsiname.

P.S. Tobulas purumas ir lengvumas!

Idėja – Gian Luca Demarco “Torta del nonno”
Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai