Nekeptas varškės tortas

20160703-DSC_2148_2-2

Tie jaukiai šilti rudens vakarai, kai saulė įsiraizgiusi į rudeninius voratinklius iš paskutiniųjų stengiasi kuo ilgiau juose užsibūti!

Reikės:

Pagrindui:

100 g sausainių (naudojau Digestive Original)

1 v.š. kokoso drožlių

40 g nesūdyto sviesto

Įdarui:

46 g becukrės braškių skonio želės (naudojau Hartley’s)

1 v.š. rudojo cukraus

1 v.š. Malibu likerio

175 g šviežių mėlynių

180 g liesos varškės

125 g kreminio sūrio

3 a.š. Monin kokosų sirupo

125 ml plakamosios grietinėlės

250 ml vandens

Glaistui:

50 g baltojo šokolado

1 a.š. kokosų aliejaus

0.5 a.š. alyvuogių aliejaus

Papuošimui:

25 g šviežių mėlynių

Šviežių mėtos lapelių

Žiupsnelio džiovintų rožių žiedlapių

Dievinu mažus “torcikus” :), todėl naudojau 15 cm skersmens, aukštais kraštais bei iškeliamu dugnu kepimo formą.

Sausainius dedame į maišelį, sandariai užsukame ir kočėlu triname iki smulkių trupinėlių. Beriame į dubenį, dedame kokosų drožles, pilame tirpintą sviestą. Permaišome ir verčiame ant kepimo kopieriumi iškloto tortinės dugno. Trupinius kruopščiai prispaudžiame, pusvalandžiui dedame į šaldytuvą, kad sukietėtų.

20160710-DSC_2164_6

Į dubenėlį dedame varškę, kreminį sūrį, pilame kokosų sirupą ir blenderiu viską pertriname. Kitame – sutriname uogas. Tiek varškės, tiek ir uogų trynimo laikas priklauso nuo pageidaujamos konsistencijos. Beje, aš pasirinkau kuo trumpesnį trynimą su jaučiamais uogų bei varškės grūdeliais.

Užviriname 200 ml vandens, beriame braškių skonio želė, pilame likusį (šaltą) vandenį, išmaišome. Beriame rudąjį cukrų, pilame Malibu likerį, įkabiname trintas uogas – viską maišome kol cukrus ištirps.  Paliekame visiškai atvėsti – kambario temperatūroje!

Iš šaldytuvo imame grietinėlę, išplakame iki standumo. Atsargiai įmaišome į pertrintą varškę. Galiausiai, ant varškės, supilame želės ir uogų skystį, kruopščiai permaišome, kad viskas tolygiai pasiskirstytų. Supilame ant sustingusių sausainių ir dedame į šaldytuvą mažiausiai 3 – 4 val., o dar geriau – per naktį.

Tortui sustingus, garų vonelėje, ištirpiname baltąjį šokoladą kartu su kokosų bei alyvuogių aliejais. Torto kraštus atsargiai apipjauname peiliu, kad būtų lengviau iškelti iš formos. Perkeliame ant lėkštės, viršų apliejame šokoladu, sudėliojame mėlynių uogas ir 30 min. pašaldome, kad sutvirtėtų.

13645152_10208603706824034_6975765651002601838_n

Dekoruojame šviežiais mėtos lapeliais bei džiovintais rožių žiedlapiais.

P.S. Jaukiems rudens vakarams ir nekasdienėms progoms!

Idėja – Kwestia smaku
Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai