Nekeptas varškės tortas su šilauogėmis

DSC_8258-3

Šiandien taip norisi švęsti, kabinti gimtadienio tortą pilnu šaukštu, nes jau – VIENERI! Dalinuosi gabalėliu torto su tais, kurie visus tuos metus buvo šalia, palaikė, bandė bei nesipriešino būti įtraukti į kūrybinį procesą… Ir galiausiai, už miltų pūgas, ramybės atokvėpius bei įkvepiantį plazdėjimą aplink – dėkoju savo vienintelei ir nepakartojamai Mūzai!

Reikės:

4 pakelių airiškos grietinėlės skonio sausainių Selga

150 g nesūdyto sviesto

1 kg kreminės varškės President

2 v.š. rudojo cukraus

1 a.š. vanilinio cukraus

1 v.š. kokoso drožlių

2 pakelių citrininės želė

4 a.š. želatinos

1 nepilnos stiklinės šviežių šilauogių

Sausainius dedame į smulkintuvo indą ir malame iki smulkių trupinėlių. Kitame dubenėlyje ištirpiname sviestą, supilame ant susmulkintų sausainių, viską gerai permaišome. Verčiame į kepimo formą bei labai gerai prispaudžiant, tolygiai paskirstome.

Į virtuvinio kombaino indą dedame kreminę varškę, beriame kokosų drožles, vanilinį ir rudąjį cukrų (kiekį didiname, jei norisi saldžiau), viską išplakame.

Želatiną ruošiame taip, kaip nurodyta ant pakuotės ir kiek pravėsusią, nuolat maišant pilame į išplaktą varškės masę. Varškės masė turi būti kambario temperatūros, o želatina kiek pravėsusi, kitu atveju viskas sušoks į gabalėlius.

Išmaišytą masę verčiame ant sausainių, tolygiai paskirstome ir siunčiame 1 val. į šaldytuvą, kad sustingtų.

Kol varškė stingsta, imame dubenėlį, kuriame pasiruošiame želė taip, kaip nurodyta ant pakuotės bei paliekame pravėsti. Galiausiai pilame ant sustingusios varškės, gardiname šviežiomis šilauogėmis ir paliekame 3 – 4 val., o dar geriau per naktį, visiškai sustingti.

1-11-2P.S. Tikra tiesa, kad laiko suvokimas kažkur pradingsta, kai mėgiama veikla, tarsi supynės, išsupa iki debesų…

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai