Morkų pyragas

DSC_4813

Tobulas išvaizdos bei skonio derinys, tad abejonių nekyla – jis pilnateisiškai pretenduoja puikuotis ant Šv. Velykų stalo!

Reikės:

400 g kvietinių savaime kylančių miltų

3 kiaušinių

150 ml alyvuogių aliejaus

1 a.š. kepimo miltelių

50 g cukraus

330 g šviežių (skustų) morkų

0.5 a.š. vanilinio cukraus

1 v.š. aguonų grūdelių (nebūtina)

Miltus, kepimo miltelius persijojame į virtuvinio kombaino indą. Morkas nuskutame, perpjauname į 4 – 5 dalis ir dedame į virtuvinio plaktuvo indą. Ten pat pilame aliejų, įmušame kiaušinius, beriame aguonas, vanilinį ir paprastą cukrų (jei norisi saldaus pyrago – kiekį didiname). Nustatę vidutinį greitį, plakame apie 5 min., kol pasidarys vienalytė masė ir morkų gabalėlių nebeliks.

Gautą morkų masę pilame ant miltų ir nustatę vidutinį greitį maišome, kol viskas susijungs į vientisą tešlą.

DSC_4819Pilame į kepimo skardą ir siunčiame į 180° C įkaitintą orkaitę 50 min., arba tol, kol įsmeigus medinis pagaliukas liks švarus.

Iškepusį pravėsiname kepimo formoje. Galiausiai išimame ir leidžiame visiškai atvėsti.

P.S. Viršų kuo puikiausiai tiktų aplieti mėgiamu šokoladu.

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai