Dryžuotas keksas

DSC_3274-3

Žinoma, savaitgaliais būtų galima ir nesmalyžiauti, bet kaip tuomet juos atskirti nuo eilinių darbo dienų?

Reikės:

200 g a.r. kvietinių miltų

1 a.š. kepimo miltelių

250 g rudojo cukraus

30 g nesaldintos kakavos miltelių

3 v.š. vandens

175 g nesūdyto sviesto

0.5 a.š. vanilės ekstrakto

3 kiaušinių

65 ml pieno

Žiupsnelio druskos

Šokoladiniam užpilui:

80 g juodojo šokolado su kokosų drožlėmis

1 a.š. kokosų aliejaus

Į dubenį sijojame miltus, beriame kepimo miltelius bei druską, viską permaišome. Kitame inde gerai išmaišome 50 g cukraus su kakavos milteliais ir vandeniu.

Į virtuvinio kombaino indą verčiame kambario temperatūros sviestą, beriame likusį cukrų ir plakame tol, kol masė taps puri bei balta. Po vieną įplakame kiaušinius. Kitą mušame tik tuomet, kai prieš tai buvęs visiškai išsimaišo.

Nustatome lėčiausią maišymo greitį ir per tris kartus įmaišome miltų mišinį, per du kartus supilame pieną. Viskas vyksta tokia eilės tvarka: miltai, pienas, miltai ir t.t.). Baigus berti miltus ir pilti pieną, 1.5 – 2 min. minkome, kad neliktų sausų miltų.

Tuomet nukabiname apie vieną puodelį gautos tešlos į kurią įmaišome kakavos masę.

Kekso kepimo formą išpurškiame kokosų aliejumi ir paeiliui dedame po šaukstą baltos ir šaukštą tamsios kakavos masės tol, kol susluoksniuojame visą turimą tešlą.

“Zebriukas” keliauja į 175° C įkaitintą orkaitę 45 – 55 min. arba tol, kol įsmeigus ir ištraukus medinį pagaliuką, jis lieka švarus.

Iškepusį keksą 10 – 15 min. paliekame pravėsti formoje, tada išimame ir padėjus ant grotelių ar medinių pagaliukų, laukiame kol visiškai atvės.

Kol keksas vėsta, garų vonelėje ištirpiname šokoladą su kokosų aliejumi, permaišome, pravėsiname ir pilame ant visiškai atvėsusio kekso viršaus, paliekame sustingti.DSC_3283

P.S. Kas begali būti geriau už saldžius savaitgalius?

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai