Morengai

DSC_5458-2

Kai tenka grįžti pilnu glėbiu produktų vien todėl, kad parduotuvėje perkilnojus visas lentynas, galiausiai nerandu to, ko tikėjausi, dar kartą įsitikinu – kepimas man neabejotinai prilygsta meditacijai! Reikės: 160 g kiaušinių baltymų 250 g smulkaus baltojo cukraus 1 a.š. krakmolo 1 a.š. acto Rožinių maistinių dažų Labai kruopščiai atskiriame trynius nuo baltymų. Net ir mažiausias… 

Daugiau »

Bananų ir kavos skonio ledai

DSC_5379

Kokia vasara be ledų! Nuostabus laikas, kai atgaivos reikia ne parduotuvių lentynose, o namų šaldyklyje ieškoti! Reikės: 300 g 38% plakamosios grietinėlės 500 g graikiško nesaldinto jogurto 400 g saldinto sutirštinto pieno 50 ml espreso kavos 3 vidutinio dydžio prinokusių bananų 0.5 a.š. vanilinio cukraus Žiupsnelio druskos 3 sviestinių sausainių su kokosu ir ananasais Norint… 

Daugiau »

Macarons

DSC_41721-2

Kai vardan norimo rezultato būni pasiryžęs persijoti tonas miltų, išmaišyti kilogramus tešlos – ima ir pavyksta, iš pirmo karto! Reikės (apie 25 dvigubi sausainiukai):  110 g migdolų miltų 225 g cukraus pudros 125 g brandintų kiaušinių baltymų 50 g cukraus Pasiruošimas kepti macaron prasideda nuo kiaušinių baltymų brandinimo. Taigi, imame švarų užsukamą indą, pilame baltymus… 

Daugiau »

Kepti varškėtukai

DSC_5370-3

Lai visos tamsios bei niūrios spalvos pasilieka kažkur užnugaryje drauge su pavasariu – laikas vasarai! Reikės: 200 g liesos varškės 1 kiaušinio 1 a.š. vanilinio cukraus 2 v.š. cukraus 140 g a.r. kvietinių savaime kylančių miltų Žiupsnelio druskos 1 prinokusio geltonojo mango 1 v.š. smulkintų migdolų riešutų Virtuvinio kombaino inde gerai išplakame kiaušinį su druska,… 

Daugiau »

Varškės pyragas su obuoliais ir kriaušėmis

DSC_4738

Turėti sąžinės balsą bei su juo pasitarti yra gerai, nes kitu atveju pyragas gali išgaruoti kitų ragautojų nė nesulaukęs! Reikės: (23 cm kepimo formai) 180 g nesūdyto sviesto 400 g a.r. kvietinių miltų 6 v.š. cukraus 1 v.š. malto cinamono 0.5 a.š. vanilinio cukraus 390 g pusriebės varškės 110 g trintos President varškės 3 kiaušinių 2 vidutinio… 

Daugiau »

Špinatų tortas su šilauogių kremu

DSC_4177-2

Greičiausiai kiekvienas vaikystėje turėjome tokį draugą/nenaudėlį, kuris nuo sausainių nuvalgydavo tik saldžiąsias viršūnėles. Abejoju ar pro tokių smaližių akis sugebėtų praslinkti nepastebėti naminiai macaroons. Taip, taip – naminiai, bet apie tai kiek vėliau. Tad, su papuošimais ar be jų, šis gardėsis – tobulas! Reikės: ( 15 cm skersmens formai) Biskvitui: 100 g šviežių špinatų lapelių 180… 

Daugiau »

Morkų pyragas

DSC_4819

Tobulas išvaizdos bei skonio derinys, tad abejonių nekyla – jis pilnateisiškai pretenduoja puikuotis ant Šv. Velykų stalo! Reikės: 400 g kvietinių savaime kylančių miltų 3 kiaušinių 150 ml alyvuogių aliejaus 1 a.š. kepimo miltelių 50 g cukraus 330 g šviežių (skustų) morkų 0.5 a.š. vanilinio cukraus 1 v.š. aguonų grūdelių (nebūtina) Miltus, kepimo miltelius persijojame… 

Daugiau »

Sluoksniuotos tešlos pyragas su špinatais ir varške

DSC_4865-22

Šis pyragas tikra terapija pavasario žalumos išsiilgusioms akims – žalia žalia, kur dairais! Reikės: 320 g bemielės sluoksniuotos tešlos 240 g šviežių špinatų lapelių 2 mėlynųjų svogūnų 2 česnako skiltelių 200 g Feta sūrio 300 g pusriebės varškės 3 kiaušinių Druskos, pipirų, kario miltelių, saldžiosios paprikos Juodgrūdės sėklų Kepimo indą išpurškiame / ištepame aliejumi, įklojame sluoksniuotą… 

Daugiau »

Aštrios burokėlių / morkų salotos su kalendromis

DSC_47044

Po žiemos šaltuko nužnaibytų žandų – vitaminų dozė tikrai neprošal! Reikės: 500 g šviežių burokėlių / morkų 5 vidutinio dydžio česnako skiltelių 2 didesnių svogūnų 50 ml balto vyno acto 1 a.š. maltų aitriųjų paprikos miltelių 100 ml alyvuogių aliejaus 0.5 a.š. kalendros grūdelių Žiupsnelio druskos Į dubenį beriame per “burokinę” tarką sutarkuotus burokėlius /… 

Daugiau »

Naminio alaus duona

DSC_4788

Kai pūga už lango snaiges šokdina, židinyje spragsi malkos, o namai kvepia šiltutėle duona – norisi, kad akimirka stabteltų nors sekundei! – su Duonos diena! Reikės: 400 g kvietinių OO tipo miltų 300 g naminio IPA stiliaus alaus 15 g šviežių mielių 1 a.š. rudojo cukraus 1 a.š. himalajų druskos 1 a.š. kmynų sėklų 2… 

Daugiau »