Kepti varškėtukai

DSC_5370-3

Lai visos tamsios bei niūrios spalvos pasilieka kažkur užnugaryje drauge su pavasariu – laikas vasarai! Reikės: 200 g liesos varškės 1 kiaušinio 1 a.š. vanilinio cukraus 2 v.š. cukraus 140 g a.r. kvietinių savaime kylančių miltų Žiupsnelio druskos 1 prinokusio geltonojo mango 1 v.š. smulkintų migdolų riešutų Virtuvinio kombaino inde gerai išplakame kiaušinį su druska,… 

Daugiau »

Varškės pyragas su obuoliais ir kriaušėmis

DSC_4738

Turėti sąžinės balsą bei su juo pasitarti yra gerai, nes kitu atveju pyragas gali išgaruoti kitų ragautojų nė nesulaukęs! Reikės: (23 cm kepimo formai) 180 g nesūdyto sviesto 400 g a.r. kvietinių miltų 6 v.š. cukraus 1 v.š. malto cinamono 0.5 a.š. vanilinio cukraus 390 g pusriebės varškės 110 g trintos President varškės 3 kiaušinių 2 vidutinio… 

Daugiau »

Morkų pyragas

DSC_4819

Tobulas išvaizdos bei skonio derinys, tad abejonių nekyla – jis pilnateisiškai pretenduoja puikuotis ant Šv. Velykų stalo! Reikės: 400 g kvietinių savaime kylančių miltų 3 kiaušinių 150 ml alyvuogių aliejaus 1 a.š. kepimo miltelių 50 g cukraus 330 g šviežių (skustų) morkų 0.5 a.š. vanilinio cukraus 1 v.š. aguonų grūdelių (nebūtina) Miltus, kepimo miltelius persijojame… 

Daugiau »

Sluoksniuotos tešlos pyragas su špinatais ir varške

DSC_4865-22

Šis pyragas tikra terapija pavasario žalumos išsiilgusioms akims – žalia žalia, kur dairais! Reikės: 320 g bemielės sluoksniuotos tešlos 240 g šviežių špinatų lapelių 2 mėlynųjų svogūnų 2 česnako skiltelių 200 g Feta sūrio 300 g pusriebės varškės 3 kiaušinių Druskos, pipirų, kario miltelių, saldžiosios paprikos Juodgrūdės sėklų Kepimo indą išpurškiame / ištepame aliejumi, įklojame sluoksniuotą… 

Daugiau »

Aštrios burokėlių / morkų salotos su kalendromis

DSC_47044

Po žiemos šaltuko nužnaibytų žandų – vitaminų dozė tikrai neprošal! Reikės: 500 g šviežių burokėlių / morkų 5 vidutinio dydžio česnako skiltelių 2 didesnių svogūnų 50 ml balto vyno acto 1 a.š. maltų aitriųjų paprikos miltelių 100 ml alyvuogių aliejaus 0.5 a.š. kalendros grūdelių Žiupsnelio druskos Į dubenį beriame per “burokinę” tarką sutarkuotus burokėlius /… 

Daugiau »

Naminio alaus duona

DSC_4788

Kai pūga už lango snaiges šokdina, židinyje spragsi malkos, o namai kvepia šiltutėle duona – norisi, kad akimirka stabteltų nors sekundei! – su Duonos diena! Reikės: 400 g kvietinių OO tipo miltų 300 g naminio IPA stiliaus alaus 15 g šviežių mielių 1 a.š. rudojo cukraus 1 a.š. himalajų druskos 1 a.š. kmynų sėklų 2… 

Daugiau »

Varškės pyragas su migdolų pagrindu ir spanguolių putėsių viršūnėle

DSC_4860-2-3

Lai metai būna saldūs ne nuo cukraus kiekio, o nuo nenusakomai saldaus jausmo, kurį suteikia besipildančios svajonės! Ir visai nėra būtina, kad išsipildytų visos, užtenka vienos vienintelės, bet pačios svarbiausios! Reikės: Migdoliniam pagrindui: 150 g maltų migdolų su odele 50 g cukraus pudros 1 didelio kiaušinio baltymo (apie 40 g) 25 g a.r. kvietinių miltų… 

Daugiau »

Šparagai sluoksniuotoje tešloje

DSC_4803

Šio savaitgalio greitų užkandžių taikinyje – šparagai, dar kitų vadinami smidrais. Jų skonis toks puikus, tad užgožti padažu dar pasiginčyčiau ar verta, bet taurė vyno, vienareikšmiškai – būtina! Reikės: Plonų šviežių žaliųjų šparagų Philadelphia light grietinėlės sūrio Kiaušinio Himalajų druskos Pipirų Džiovintų prieskoninių žolelių Juodagrūdžių sėklų Aliejaus Iš šaldytuvo išimame šaldytą sluoksniuotą tešlą, tegul palengva… 

Daugiau »

Duona su saulėje džiovintais pomidorais

DSC_4741

Mieliniai kepiniai man visada primena vaikystę! Tiesa, mieline duona kvepiančių namų nepamenu, tačiau aguoninių bei cinamoninių bandelių kvapas iki pat šiol nosį kutena. Reikės: 250 g a.r. kvietinių miltų 10 g šviežių mielių 150 ml šilto vandens 1.5 v.š. alyvuogių aliejaus 1 a.š. medaus 3 v.š. smulkiais kubeliais pjaustytų džiovintų pomidorų 0.5 a.š. maltų kario… 

Daugiau »

Plėšomos cinamoninės bandelės

DSC_3915

Geriau retkarčiais, bet tobulų! Būtent tokių, kokios ir privalo būti cinamoninės bandelės – purios, drėgnos, saldžios bei su keliskart padvigubintu cinamono kiekiu! Reikės: (23 cm kepimo formai) Tešlai: 3 v.š. baltojo cukraus 10 g šviežių mielių 1 stiklinės pieno 3 stiklinių a.r. kvietinių miltų 4 v.š. nesūdyto lydyto sviesto Žiupsnelio druskos Įdarui: 2 v.š. nesūdyto… 

Daugiau »