Duona su saulėje džiovintais pomidorais

DSC_4741

Mieliniai kepiniai man visada primena vaikystę! Tiesa, mieline duona kvepiančių namų nepamenu, tačiau aguoninių bei cinamoninių bandelių kvapas iki pat šiol nosį kutena. Reikės: 250 g a.r. kvietinių miltų 10 g šviežių mielių 150 ml šilto vandens 1.5 v.š. alyvuogių aliejaus 1 a.š. medaus 3 v.š. smulkiais kubeliais pjaustytų džiovintų pomidorų 0.5 a.š. maltų kario… 

Daugiau »

Plėšomos cinamoninės bandelės

DSC_3915

Geriau retkarčiais, bet tobulų! Būtent tokių, kokios ir privalo būti cinamoninės bandelės – purios, drėgnos, saldžios bei su keliskart padvigubintu cinamono kiekiu! Reikės: (23 cm kepimo formai) Tešlai: 3 v.š. baltojo cukraus 10 g šviežių mielių 1 stiklinės pieno 3 stiklinių a.r. kvietinių miltų 4 v.š. nesūdyto lydyto sviesto Žiupsnelio druskos Įdarui: 2 v.š. nesūdyto… 

Daugiau »

Daržovių keksiukai su kietuoju sūriu Džiugas

DSC_4148-3

Keksiukų vakarienė! Skamba ganėtinai prabangiai bei pikantiškai, o daržovių porcija – garantuota! Reikės: (6 keksiukams) 4 kiaušinių 0.5 puodelio pjaustytos geltonosios paprikos 0.5 puodelio šviežių šaldytų žirnelių 1 nedidelio mėlynojo svogūno 1 puodelio šviežių špinatų lapelių 0.5 puodelio šviežio brokolio žiedynų 0.5 puodelio tarkuoto kietojo sūris Džiugas, brandinto 36 mėn. 3 – 4 džiovintų baravykų… 

Daugiau »

Tartaletė su braškėmis ir plikytu kremu

DSC_3758-2

Vargu ar pora saulės spinduliuose paskendusių dienų būtų galima pavadinti vasara, veikiau saulės klystkeliu… Reikės: Pagrindui: 1.5 stiklinės a.r. kvietinių miltų 0.5 stiklinės migdolų miltų 50 g cukraus 150 g nesūdyto sviesto 3 v.š. šalto vandens Žiupsnelio druskos Kremui: 2 stiklinių riebaus pieno 2 kiaušinių trynių 2 v.š. cukraus Nedidelio gabalėlio nesūdyto sviesto (maždaug 2… 

Daugiau »

Naminė mocarela

_DSC5821

Jeigu laiškai skrietų minties greičiu, pirmasis būtų paleistas namų link su prašymu leisti pasisukioti šiltnamyje – juk prie šio sūrio taip nepamainomai būtini naminiai pomidorai bei bazilikai! Reikės: 4 l pasterizuoto pieno (3.5% riebumo) 1.5 a.š. citrinos rūgštelės 1 a.š. smulkios druskos 0.5 a.š. skysto rennet fermento 1.4 a.š. kalio chlorido Į puodą pilame pieną,… 

Daugiau »

Mielinės spurgos

DSC_3767

Kada gi dar, jei ne per atostogas! – beje, patartina, kad jos būtų kuo didesnės, puresnės bei atitiktų pačius aukščiausius saldumo reikalavimus! Reikės: 250 g a.r. kvietinių miltų 15 g šviežių mielių 150 ml pieno 50 g rudojo cukraus 0.5 a.š. vanilinio cukraus 30 g nesūdyto sviesto 2 kiaušinių trynių 1 a.š. viskio ar kitokio… 

Daugiau »

Čili troškinys su aviena

DSC_3785-2

Kai diena nubunda pilkų debesų apsupty, tuomet namų šiluma atstoja saulę! Reikės (2 asm.): 300 g avienos kaklo 3 didesnių raudonųjų svogūnų 1 saldžiosios paprikos 200 g baltų konservuotų pupelių 200 g raudonų konservuotų pupelių 1 kubelio daržovių sultinio 1 kubelio jautienos sultinio 1 – 1.5 l vandens 100 g BBQ padažo 4 – 5… 

Daugiau »

Dryžuotas keksas

DSC_3283

Žinoma, savaitgaliais būtų galima ir nesmalyžiauti, bet kaip tuomet juos atskirti nuo eilinių darbo dienų? Reikės: 200 g a.r. kvietinių miltų 1 a.š. kepimo miltelių 250 g rudojo cukraus 30 g nesaldintos kakavos miltelių 3 v.š. vandens 175 g nesūdyto sviesto 0.5 a.š. vanilės ekstrakto 3 kiaušinių 65 ml pieno Žiupsnelio druskos Šokoladiniam užpilui: 80… 

Daugiau »

Tortilija su humusu

DSC_3746-2

Vegetariška tortilijų versija tokia nepakartojama, jog lengvai galima pamiršti apie įprastines, kur vištienos kalnai, o salotų tik pėdsakai! Reikės: 1 tortilijos lakšto su saldžiąja paprika 90 g humuso su saldžiąja paprika 0.5 nedidelės galvutės svogūno 0.5 nedidelio pomidoro 50-60 g saldžiame acte marinuotų raudonųjų paprikų 1 saujos šviežių salotų lapų Purškiamo kokosų aliejaus, skirto kepimui… 

Daugiau »

Tarte Tatin

DSC_3670

Patys skaniausi, geriausi, nuostabiausi, greičiausi bei mylimiausi pyragai tie, kuriems iškepti tereikia vieno vienintelio indo, šiuo atveju – keptuvės! Reikės: 100 g rudojo cukraus 100 ml Jim Beam Red Stag Black Cherry burbono (arba mėgstamo brendžio) 1 pakelio (320 g) šaldytos bemielės trapios sluoksniuotos tešlos 5 saldesnių vidutinio dydžio obuolių 4 – 5 lašiukų vanilės… 

Daugiau »