Vaniliniai ledai su karamelizuotais riešutais

_DSC6541-2

Šaukštas fantazijos, keli lašeliai pieno ir nejučiomis visuose virtuvės kampuose pradeda kauptis sniegas. Kol plaktuvas vos spėja suktis statydamas pieno pilis, mūza ant durų kabina naują užrašą – “Ledainė”!

Reikės:

200 g saldinto sutirštinto pieno

450 ml plakamosios grietinėlės (35% riebumo)

1 a.š. vanilinio cukraus

50 g riešutų (graikinių, pekaninių karijų)

1 v.š. Monin karamelės sirupo

0.5 a.š. tirpinto nesūdyto sviesto

1 – 1.5 v.š. Bonne Maman karamelės užtepo

Mažoje keptuvėje ištirpiname sviestą, pilame karamelės sirupą, beriame stambiai sulaužytus riešutus. Kaitiname ir maišome tol, kol sirupas riešutus padengia iš visų pusių, vėliau paliekame visiškai atvėsti.

Į didesnį dubenį pilame saldintą sutirštintą pieną, beriame vanilinį cukrų, pilame grietinėlę. Jei norisi saldesnio skonio, tuomet grietinėlės kiekį reikėtų kiek pamažinti, bet vargu ar būtina, nes priedai pakankamai saldūs. Beje, labai svarbu, kad grietinėlė būtų šalta. Viską kantriai ir ilgai plakame iki standumo.

Į gautą masę beriame karamelizuotus riešutus, apšlakstome karamelės užtepu. Šaukštu, kelis kartus, viską permaišome, kad priedai tolygiai pasiskirstytų. Ant stalo klojame rankštuostį ar kitokį minkštą daiktą ir indą porą kartų krėstelime, kad masė sukristų ir viduje oro burbuliukų kuo mažiau liktų.

Uždengiame dubenėlį ir talpiname į šaldymo kamerą mažiausiai 8 val. (dar geriau jei per naktį).

_DSC6552-1

P.S. Už naminius ledus skaniau tik dar daugiau ledų!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai