Raw tortas

20160806-DSC_2389-4

Stumiame į šoną kiek pabodusius, dvigubais kremo sluoksniais perteptus bei storu šokolado sluoksniu aplietus tortus – tegul pasikeitimai žavi, o kiekvienas naujo vėjo gūsis bent per žingsnelį priartina svajonių link!

Reikės (15 cm skersmens tortinei):

Pagrindui

75 g migdolų riešutų

15 g karijų riešutų

1 v.š. kokosų drožlių

35 g saulėgrąžų sėklų

55 g džiovintų datulių

10 g džiovintų mangų

0.5 a.š. cinamono

Druskos

Įdarui

150 g anakardžių riešutų

1 v.š. nesaldintos kakavos

1 v.š. šviežiai maltos kavos

1 a.š. Chia sėklų

1 a.š. cinamono

75 g natūralaus medaus

75 g kokosų aliejaus

Druskos

Pagrindui skirtus produktus beriame į virtuvinio smulkintuvo indą bei malame iki vientisos masės. Viską verčiame ant maistiniu popieriumi išklotos kepimo formos dugno. Šiek tiek paspaudžiame ir siunčiame į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms.

Kol pagrindas stingsta, dubenėlyje užmerkiame anakardžių riešutus. Vandens pilame tiek, kad vos apsemtų.

Išbrinkusius riešutus, kartu su vandeniu, pilame į virtuvinio smulkintuvo indą, beriame Chia sėklas ir malame iki vientisos masės. Kitame inde sumalame kavos pupeles. Maliau labai trumpai, nes norėjosi ryškiai jaučiamų gabalėlių.

20160806-DSC_2391-5

Maltus riešutus permaišome su kava, kakava, cinamonu, druska, medumi bei kokosų aliejumi. Verčiame ant sustingusio pagrindo, tolygiai paskirstome ir siunčiame atgal į šaldytuvą. Šaldome 5-6 val., dar geriau – per naktį.

Galiausiai, išimane iš kepimo formos, apipudriname kakava bei puošiame šviežiomis uogomis.

P.S. Šviežutėlės avietės čia puikiai tinka!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai