Nekeptas sūrio pyragas

DSC_7876-5

Net nežinau kuri savaitgalio diena būtų tinkamesnė nubusti nuo nosį kutenančio kavos kvapo, o dieną pradėti kupinu šaukštu deserto… Aišku tik viena – saldžios akimirkos veda priklausomybės link!

Reikės:

Pagrindui

100 g sausainių

40 g nesūdyto sviesto

Įdarui

200 g lieso minkšto sūrio (mascarpone, ricotta,…)

100 ml plakamosios grietinėlės

1 v.š. rudojo cukraus

0.5 a.š. vanilinio cukraus

Žiupsnelio druskos

Pagardui

100 g šviežių mėlynių

DSC_1163_4

Sausainius sutrupiname, užpilame lydytu sviestu ir viską gerai permaišome. Lygiomis dalimis paskirstome į norimo dydžio indelius bei truputėlį paspaudžiame. Siunčiame 15 – 20 min. į šaldytuvą.

Kol pagrindas stingsta, į virtuvinio kombaino indą beriame cukrų, druską, dedame sūrį ir maišome tol, kol priedai ištirpsta. Kitame dubenėlyje, iki standumo, išplakame grietinėlę.

Išplaktą grietinėlę verčiame į sūrio bei cukraus masę. Lengvai paplakame, kad viskas persimaišytų.

DSC_7917-2

Masę dedame ant sausainių pagrindo, išlyginame ir  siunšiame atgal į šaldytuvą 3-4 val.

Pagardui skirtas mėlynes sumalame blenderiu, pertriname per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Galiausiai belieka užpilti ant sustingusio sūrio ir skanauti.

DSC_1179_1-2

P.S. Nepakartojama, kai norisi lengvo deserto su lašeliu sviesto, trupučiu cukraus ir jokios želatinos.

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai