Nekeptas kreminio sūrio desertas su trintų braškių arba pieninio šokolado su iriso gabaliukais sluoksniu

DSC_5642-2Kartais taip sunku apsispręsti kokio deserto labiau norisi! Tokiu atveju belieka raitotis rankoves ir gaminti abu – vienareikšmiškai keli desertai yra geriau nei vienas!

Reikės: (4 nedidelėms 200 ml stiklinaitėms)

Sūrio masė:

100 g pieniškų sausainių

30 g sviesto

200 kreminio sūrio

160 g 35% plakamosios grietinėlės

30 g cukraus pudros

Trintų braškių užpilas:

200 šviežių braškių

45 g cukraus

Žiupsnelio vanilinio cukraus

2 v.š. vandens

1 a.š. kukurūzų krakmolo

Šokoladinis musas:

50 g pieninio šokolado su iriso gabaliukais

12.5 g sviesto

50 g 35% plakamosios grietinėlės

2 g želatinos (lapeliais)

Šį kartą naudojau Malted Milk Biscuits sausainius – šiems artimiausi Selga. Taigi, sausainius dedame į sandarų maišelį ir kočėlu sutrupiname iki smulkių trupinių. Ant jų pilame ištirpintą sviestą ir viską gerai permaišome. Lygiomis dalimis padalijame į stiklinaites ir šiek tiek suspaudus siunčiame į šaldytuvą tol, kol pasigaminsime kremą.

Sūrio masei skirtą grietinėlę pilame į virtuvinio kombaino indą, beriame cukraus pudrą ir plakame iki standžių putų, tuomet labai atsargiai, mentele, įmaišome kreminį sūrį (Philadelphia).  Gautą masę padalijame į stiklinaites ant sausainių trupinių. Siunčiame atgal į šaldytuvą 2 – 3 val.

Braškėms nuimame kotelius, nuplauname ir supjaustome mažais kubeliais. Verčiame į puodą, beriame cukrų ir kaitiname ant silpnos ugnies tol, kol braškės suminkštės. Tuomet braškes pertriname per sietelį, o gautą skystį pilame atgal į puodą, užverdame. Supilame vandenyje išmaišytą krakmolą ir nuolat maišant kaitiname kol pradeda tirštėti. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.

DSC_5644

Želatinos lapelį užmerkiame šaltame vandenyje.

Šokolado “viršūnėlėi” naudojau pieninį šokoladą su iriso gabalėliais, tačiau puikiai tinka ir kitoks.

Šokoladą sulaužome į mažesnius gabalėlius ir kartu su sviestu, ant silpnos ugnies, nuolat maišant, ištirpiname garų vonelėje. Nukeliame nuo ugnies ir iš karto įmaišome nusunktą želatiną.

Ištirpintą šokoladą atsargiai permaišome su iki standžių putų išplakta grietinėle.

Iš nurodyto produktų kiekio man gavosi 4 nedidelės stiklinaitės deserto, taigi 2 viršų užpildžiau braškių, kitų 2 – šokoladinio muso “kepurėlėmis”.

Galiausiai paliekame šaldytuve sustingti.

P.S. Prieš skanaudami puošiame naminiais morengais, džiovintais braškių gabaliukais ar taip, kaip norisi :)

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai