Alaus ir juodojo šokolado triufeliai su graikiškais riešutais

triufeliai-1

Tomis akimirkomis, kai ant stalo susikeliu kojas, o rankas šildo šviežiai maltos kavos puodelis, suprantu, kad gyvenimas pilnas mažyčių kasdienių džiaugsmų!

Vienas tokių, kuriam sunku atsispirti – kava su gabalėliu juodojo šokolado, mmm… Jie neišskiriami! Kitaip ir būti negali, juk kava ir šokoladas “po vieną nevaikšto”!

triufeliai-2

Kalbant apie triufelius – taip! Tokių ir tikėjausi, sodrių, kartokų ir vyriškų! Tikiu, kad alaus bei šokolado „draugystė“ gali pasirodyti kiek neįprasta ir keistoka, tačiau abejoti tikrai neverta.

Reikės:

Kiekis priklauso nuo to, kokio dydžio darysite. Aš negaliu atsispirti mažučiams, vieno kąsnio triufeliukams. Taigi man jų gavosi 17 vienetų!

200 g šokolado (75%)

80 ml grietinėlės (38% riebumo)

20 ml Guinness alaus

1/2 a.š. malto cinamono

1/5 a.š. jūros druskos

30 g smulkintų graikiškų riešutų

 

Į karščiui atsparų indą supilame grietinėlę ir alų. Kaitiname kol užvirs. Sudedame gabalėliais laužytą šokoladą, maltą cinamoną ir jūros druską. Maišome tol, kol visiškai ištirps. Suberiame smulkintus riešutus. Gautą masę paliekame sutvirtėti. Geriausiai tam tinka šaldytuvas, prireiks 2-3 valandų.

Arbatiniu šaukšteliu kabiname šokolado masę ir formuojame norimo dydžio kamuoliukus. Man labiausiai patinka tokie mažučiai, vieno kąsnio.

triufeliai-4

Rutuliukus apvoliojame kakavos milteliuose ir siunčiame atgal į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.

triufeliai-3

P.S. Nors ir kaip skanu bebūtų, tegul gyvenimas būna saldesnis už cukrų!

 

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai