Sluoksniuotos tešlos pyragas su špinatais ir varške

DSC_4865-22Šis pyragas tikra terapija pavasario žalumos išsiilgusioms akims – žalia žalia, kur dairais!

Reikės:

320 g bemielės sluoksniuotos tešlos

240 g šviežių špinatų lapelių

2 mėlynųjų svogūnų

2 česnako skiltelių

200 g Feta sūrio

300 g pusriebės varškės

3 kiaušinių

Druskos, pipirų, kario miltelių, saldžiosios paprikos

Juodgrūdės sėklų

Kepimo indą išpurškiame / ištepame aliejumi, įklojame sluoksniuotą tešlą ir šonus gerai prispaudžiame. Tešlos perteklių apipjauname ir pasiliekame pyrago viršaus uždengimui.

Į 180° C įkaitintą orkaitę dedame kepimo indą su tešla ir pyrago pagringą šiek tiek pakepame, apie 7 – 9 min., kol pradeda pūstis bei ruduoti.

Svogūnus bei česnako skilteles supjaustome kubeliais ir beriame į keptuvę su joje įkaitusiu lašeliu aliejaus. Kuomet svogūnai bei česnakai gražiai apskrunda, verčiame nuplautus (gerai nuvarvintus) špinatų lapelius ir kartas nuo karto permaišant kepiname, kol “sukrenta”.

Varškę bei Feta sūrį pertriname šakute, beriame mėgiamus prieskonius (druskos nepadauginame, nes Feta sūris jau ganėtinai sūrokas), pilame lengvai išplaktus kiaušinius (dalį jų atsidedame pyrago viršaus nutepimui) ir veršiame pakepintus špinatus. Viską gerai permaišome. Beje, varškė turėtų būti kuo sausesnė, kitu atveju pyragas gausis šlapias arba reikės ilgesniam laikui palikti, kad susistovėtų.

Iš orkaitės traukiame pyrago pagrintą, ant jo verčiame špinatų ir varškės įdarą, tolygiai paskirstome, o viršų užklojame iškočiota likusia tešla. Padarome skylutę drėgmei išgaruoti ir, galiausiai, nutepame likusiu kiausinio plakiniu bei apiberiame juodgrūdžių sėklomis.

Siunčiame 40 – 45 min, arba tol, kol tešla gražiai apskrunda, į 180° C įkaitintą orkaitę. Iškepusį traukiame iš orkaitės ir paliekame šiek tiek pravėsti bei sutvirtėti.

P.S. Pyragas, kuris neprivalo būti suvalgytas kol šiltas, nes ir pravėsęs toks pat gardus!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai