Keptas moliūgas įdarytas Camembert sūriu

DSC_5572Jo didenybė moliūgas! – be abejonės jis vertas visų sukurtų pasakų, išskaptuotų “karietų” bei aukščiausių skonio įvertinimų!

Reikės:

1 mažo moliūgo

1 Camembert sūrio

2 skiltelių česnako

2 a.š. alyvuogių aliejaus

0.5 a.š. malto muskato

0.5 a.š. česnakų granulių

0.5 a.š. naturalaus medaus

Pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, keptos bei aitriosios paprikos miltelių

Žiupsnelio šviežiai kapotų petražolių

Kelių skrudintos duonos riekių įtrintų česnaku, apibarstytų šviežiomis petražolėmis bei pagardintų keliais lašeliais alyvuogių aliejaus

DSC_5574

Kruopščiai nuplauname moliūgą, nupjauname “kepurėlę” ir išimame sėklas.

Į dubenėlį pilame alyvuogių aliejų, dedame griežinėliais pjaustytas česnakų skilteles, beriame muskatą, kapotas petražoles, paprikos miltelius, česnakų granules, pagal skonį užmalame juodųjų pipirų, druskos. Viską gerai permaišome ir virtuviniu teptuku ištepame moliūgo vidų bei apatinę “kepurėlės” dalį. Uždengiame ir siunčiame 10 min. į 200° C įkaitintą orkaitę. Vėliau “kepurėlę” nukeliame, kepame 20 min.

Kol moliūgas kepa, mažesniais gabaliukais susmulkiname Camembert sūrį.

Iš orkaitės ištraukiame moliūgą, “prikemšame” sūriu, apiberiame kapotomis petražolėmis, apšlakstome medumi, uždengiame “kepurėlę” ir siunčiame į 210° C įkaitusią orkaitę, kepame 4 min. Galiausiai atidengiame ir kepame tol, kol sūris išsilydo ir pradeda burbuliuoti. Kepimo laikas priklauso nuo moliūgo dydžio. Šis moliūgėlis buvo tikrai mažas, tad tokio kepimo laiko visiškai pakako.

Kai moliūgo šonai suminkštėja, o sūris išsilydo, traukiame iš orkaitės ir skanaujame su skrudintos duonos rieke.

DSC_5575P.S. Skrudinta duona, minkštutėlis Camembert sūris bei keptas moliūgas – tobulai tobula!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai