Grikių košė su avokadu, saulėje džiovintais pomidorais ir putpelių kiaušiniais

DSC_5637111111-2Prie sniego pusnyse pasislėpusių palangių bei šerkšno paklode apgaubtų medžio šakų – židinio spraksėjimas bei šiltos košės dubenėlis taip neatsiejamai jauku!

Reikės:

100 g grikių kruopų

300 ml sodraus jautienos sultinio

1 galvutės mėlynojo svogūno

1 skiltelės česnako

3 puselių saulėje džiovintų pomidorų aliejuje

2 putpelių kiaušinių

1 prinokusio avokado

2 v.š. alyvuogių aliejaus

Rukolos lapelių

Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Šviežių kalendros lapelių

Smulkiai supjaustome česnaką ir mėlynąjį svogūną, beriame į puodą su įkaitusiu aliejumi ir kepiname ant silpnos kaitros, kol gražiai apskrus. Verčiame smulkiai supjaustytus saulėje džiovinto pomidoro kubelius, užmalame juodųjų pipirų, šiek tiek druskos (papildomo sūrumo suteiks sultinys), viską gerai permaišome ir dar leidžiame pakepti 2-3 min.

Beriame grikius, maišome ir kepiname 4 min., kol visi pasidengs aliejumi ir šiek tiek pakeps.

DSC_564022222

Verdančiame vandenyje išmaišome puse kubelio sodraus skonio jautienos sultinio ir pilame ant grikių. Išmaišome ir uždengę dangtį paliekame virti 20-25 min. arba tol, kol vandens visiškai nebelieka. Vanduo turi lengvai, vos vos virti, todėl atidenginėti dangtį ir vis permaišyti nereikia. Kai vanduo išgaruoja, kaitrą išjungiame, o puodo dangtį pridengę rankšluosčiu paliekame 10 min. susistovėti. Galiausiai į puodą beriame kubeliais pjaustytą avokadą, viską permaišome.

Kabiname košę į dubenį, gardiname rukolos lapeliais, keptais putpelių kiaušiniais, kapota šviežia kalendra bei užmalame juodųjų pipirų.

P.S. Iš nurodytų produktų, košės gaunasi pilnutėlis dubenėlis, kurio tikrai užteks vienam išalkusiam valgytojui!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai