Frittata su Feta sūriu

_DSC6189-3Šios savaitės orai be galo permainingi, tai saulė šviečia, tai žaibai dangų raižo. Šiandien, viena iš tų dienų, kai balose šokinėja oro burbuliukai, o dangaus mėlynumas slepiasi kažkur toli toli už pilkos uždangos. Akims taip trūksta spalvų…

Reikės:

4 kiaušinių (arba 3 didesnių)

150 g šviežių žirnelių

0.5 raudonosios paprikos

0.5 raudonojo svogūno

1 skiltelės česnako

130 g Feta sūrio

50 ml vandens

2 v.š. alyvuogių aliejaus (skirto kepimui aukštoje temperatūroje)

0.5 v.š. smulkiai pjaustytų saulėje džiovintų pomidorų

0.5 v.š. smulkiai pjaustytų džiovintų baravykų

Žiupsnelio druskos

Šviežiai maltų pipirų

Kelių šviežių smulkialapio baziliko lapelių

_DSC6192-2

Svogūną ir papriką pjaustome kubeliais, česnaką išspaudžiame spaudykle. Saulėje džiovintus pomidorus bei baravykus pjaustome plonais griežinėliais. 100 g sūrio pjaustome didesniais kvadratėliais, o likusį (30 g) tarkuojame burokine tarka.

Į keptuvę, su įkaitusiu aliejumi, beriame visas daržoves. Ant vidutio kaitrumo ugnies kepiname 3-4 min.

Kol daržovės skrunda, atskirame indelyje išplakame kiaušinius su prieskoniais bei vandeniu (jį galima keisti pienu).

Kiaušiniai keliauja ant daržovių. Kubeliais pjaustytą Feta sūrį tolygiai sumėtome ant viršaus. Gabalėliai paskęsta plakinyje. Pakepame 1 min, tada ant viršaus beriame likusį sūrį (tarkuotą). Kepame, kol kiaušiniai pradeda tvirtėti (1-2 min).

Viskas keliauja į 190° C įkaitintą orkaitę, 15-20 min arba tol, kol kiaušiniai iškepa, o viršų užlieja sūris.

Iškepusią apibarstome šviežiais smulkialapio baziliko lapeliais.

_DSC6194-2

P.S. Dievinu savo mūzą, nepriklausomai nuo to, koks oras už lango!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai