Daržovių traškučiai

_DSC5773-1

Juk bulves nebūtina sutrinti į košę, o iš morkų išsunkti paskutines sultis – kai kurioms daržovėms likimo lemta virsti traškučiais!

Reikės:

1 burokėlio

1 morkos

1 pastarnoko

Alyvuogių aliejaus

Druskos

Šviežiai maltų pipirų.

_DSC5767-1

Šį kartą daržovių neskutau, norėjau traškių kraštelių. Kaip norėjau, taip ir gavosi! Beje, skonio tikrai nepagadins, jei ir nuskusite.

Visas daržoves labai gerai nuplauname, nusausiname ir supjaustome kuo plonesniais griežinėliais. Kuo ploniau supjaustysime, tuo rezultatas bus traškesnis. Pjaustyti galima peiliu, bet šioje situacijoje nepamainomas dalykas – daržovių pjaustyklė. Noriu, noriu noriu! – ji “Nr. 1” mano Kalėdinių norų sąraše!

_DSC5759-1

Į kepimo skardą tiesiame kepimo popierių. Popierų apipurškiame alyvuogių aliejumi, skirtu kepimui (arba apšlakstome, jei neturime po ranka purškiamo). Daržovių griežinėlius dėliojame taip, kad nesiliestų šonais, apiberiame druska, užmalame pipirų.

Siunčiame 15-20 min į 190° C įkaitintą orkaitę. Nuolatos stebime ir jokiu būdu nepaliekame jų vienų, nes labai greitai sudega.

Iškepusiems leidžiame pravėsti ir sutvirtėti.

_DSC5756-1

P.S. Jungiame daržovėms “žalią šviesą”!

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai