Po žiemos šaltuko nužnaibytų žandų – vitaminų dozė tikrai neprošal!
Reikės:
500 g šviežių burokėlių / morkų
5 vidutinio dydžio česnako skiltelių
2 didesnių svogūnų
50 ml balto vyno acto
1 a.š. maltų aitriųjų paprikos miltelių
100 ml alyvuogių aliejaus
0.5 a.š. kalendros grūdelių
Žiupsnelio druskos
Į dubenį beriame per “burokinę” tarką sutarkuotus burokėlius / morkas.
Atskirame inde permaišome actą su druska. Pilame ant burokėlių / morkų ir kruopščiai permaišome.
Į keptuvėje įkaitintą aliejų dedame nuluptus bei per pusę perpjautus svogūnus. Ant vidutinio kaitrumo ugnies, vis apverčiant kepiname tol, kol gražiai apskrunda.
Kol svogūnai kepa, smulkiai sukapojame česnako skilteles, šiek tiek pagrūdame. Dedame ant burokėlių / morkų – nepermaišome. Taip pat beriame aitriąją papriką bei stambiai pagrūstus kalendrų grūdelius.
Apkepusias svogūno puseles traukiame lauk, o karštą aliejų pilame ant daržovių. Viską gerai permaišome.
Galiausiai viskas keliauja į sandarius indukus ir į šaldytuvą, o skanauti galima net po gero pusdienio!
P.S. Vienas už kitą skanesnis!
Komentarai