Aštri morkų mišrainė

morkos-3

Kai žiemos šaltukas negailestingai nosis žnaibo bei skruostus dabina raudoniu, o į lauką išeiti galima nebent įsisukus į penkis sluoksnius kailinių! – vitaminų dozė tikrai nepamaišys!

Reikės:

1 kg morkų

0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus (skirto salotoms)

4 v.š. obuolių acto

1 a.š. balzaminio acto

3 v.š. baltojo cukraus

0.5 a.š. druskos

0.5 a.š. šviežiai maltų karčiųjų pipirų

0.5 a.š. šviežiai maltų kvapiųjų pipirų

1 a.š. šviežiai maltų kalendros grūdelių

1 nubrauktas a.š. aitriosios paprikos miltelių

1 vidutinio dydžio česnakų galvutės

Morkas nuskutame bei sutarkuojame per smulkią burokinę tarką (puikiai tinka ir stambi). Tuomet į dubenėlį su morkomis pilame alyvuogių aliejų, obuolių actą, beriame cukrų, druską ir paprikos miltelius. Užmalame prieskonių, apšlakstome balzaminiu actu bei sudedame išspaustus česnakus.

Viską gerai permaišome. Ragaujame ir koreguojame pagal savo skonį: dar druskos… pipirų…

Lengvai paspausdami mišrainę perdedame į uždaromus indelius ir siunčiame į šaldytuvą.

 

P.S. Garnyro, mišrainės nuostabumas tame, kad ji šaltai gali išsilaikyti iki 10 dienų.

Pasidalinkite!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentarai